een voorsmaakje?

probeer deze verhalen eens uit

boris-de-zandloper

De Heren van Olibollia

Bij De Tijdrovers horen ook een aantal bonusverhalen. In die verhalen laten we het verhaal van het boek verderlopen.

Maar het eerste verhaal, De Heren van Olibollia, speelt zich af voordat het boek begint. Het verhaal neemt je mee naar Boris De Zandloper, meester van de Klokkentoren.

Hoog in de Klokkentoren zorgt Boris de Zandloper ervoor dat de tijd altijd gesmeerd loopt. Veel bezoek krijgt Boris niet. Wie is er nu geïnteresseerd in zoiets normaals als de tijd? Maar op een dag staat er hoog bezoek voor de deur…

Wat er in De Heren van Olibollia gebeurt is belangrijk voor het boek, maar het verhaal bevat geen spoilers. Ideaal dus om met dit verhaal uit te proberen of De Tijdrovers iets voor jou is.

bonus3-kaboenke

De Kamer van Kaboenke

Intussen zijn we al bij het derde bonusverhaal gekomen: De Kamer van Kaboenke, een knotsgek & superspannend verhaal boordevol fantasie. Het is erg lang, bijna een boek op zichzelf. Naar aanleiding van de voorleesweek (begin februari 2018) verscheen een alternatieve versie van dit verhaal op de website van Bavo De Cooman. Het einde is aangepast zodat het verhaal helemaal los van het boek kan gelezen worden.

Mini Milo is zelfs voor een dwerg nogal aan de kleine kant. Daar wil hij maar wat graag aan veranderen, maar niets helpt, zelfs boterhammen met mosterd eten niet. De enige kans die hij nog heeft, is op zoek te gaan naar de kamer van de legendarische koning-tovenaar Kaboenke…

Het verhaal bestaat uit twee delen met een leuke puzzel in het midden: een woordzoeker die je moet oplossen om verder te kunnen lezen. De letters die overblijven, vormen het sleutelwoord waarmee je verder kan lezen.

Voor wie De Tijdrovers nog niet gelezen heeft, is De Kamer van Kaboenke dus ook een ideaal verhaal om uit te proberen.