De Tijdrovers

een knotsgek kinderboek

waar je zelf de hoofrol kan in spelen

Speel zelf de hoofdrol in dit verhaal.
Maak het helemaal het jouwe met naam- en verhaalkeuzes.

De Tijdrovers is een avontuurlijk fantasieverhaal voor 7- tot 10-jarigen, geïllustreerd door Jellie Heldersen. Het verscheen oorspronkelijk bij Tiny Tale’s Bookshop, uitgever van gepersonaliseerde kinderboeken. In 2022 krijgt het een nieuw leven bij Abra Stories.

De Tijdrovers is een avontuurlijk fantasieverhaal voor 7- tot 10-jarigen, geïllustreerd door Jellie Heldersen. Het verscheen oorspronkelijk bij Tiny Tale’s Bookshop, uitgever van gepersonaliseerde kinderboeken. In 2022 krijgt het een nieuw leven bij Abra Stories.

Hetzelfde boek, een ander verhaal

De Tijdrovers is een boek dat je zelf kan samenstellen. Een kind dat het boek cadeau krijgt, kan de hoofdrol krijgen en anderen kunnen ook meespelen in het verhaal, want je kan zelf de namen invullen. Je hebt ook invloed op het verhaal, doordat je kan kiezen tussen twee verhaallijnen en enkele kleine variaties. Tekst en tekeningen passen zich aan je keuzes aan.

Een verhaal dat nooit af is

En wanneer je het boek uit hebt, gaat het verhaal gewoon verder. Blader naar de laatste bladzijde en volg de link naar nieuwe verhalen, die het avontuur doen verderlopen en de brug maken naar een vervolg.

Nieuwe uitgave van De Tijdrovers

Op 31 december 2021 hield Tiny Tale’s Bookshop het voor bekeken. Via Abra Stories willen we De Tijdrovers opnieuw beschikbaar maken:

  • Er komt een nieuwe standaardversie van het boek, niet meer personaliseerbaar, maar ook niet meer gebonden aan een maximumlengte of evenwichtsoefeningen met namen die kunnen veranderen. Met iets meer ruimte voor details waar geen plaats meer voor was in het originele boek, en voor inspiratie die er in de loop van de jaren bijkwam.
  • en we experimenteren momenteel met een eigen personalisatiesysteem, zodat we in de toekomst ook opnieuw een personaliseerbare versie kunnen aanbieden.

tijdroversnieuws

weetjes en nieuwtjes

tiny tale's bookshop

Tiny Tale’s Bookshop houdt ermee op

wat betekent dat voor De Tijdrovers?

Uitgever Tiny Tale’s Bookshop houdt er op 31 december helaas mee op.
Voor De Tijdrovers betekent dat het volgende:

👉 Wie nog een gepersonaliseerde versie van het boek wil bestellen, nu het nog kan: allen hierheen, voor 31 december: https://tinytalesbookshop.com/product/de-tijdrovers/

👉 Wie gewoon een standaardexemplaar wil hebben van het boek, nu het nog kan: allen hierheen, voor 31 december: https://podio.com/webforms/22308271/1568479

Of…

Een jaartje wachten.

Ik ga het avontuur aan om De Tijdrovers zelf uit te geven. Een iets langere versie van het verhaal, met wat ideeën die het boek niet haalden of er intussen zijn bijgekomen… En het zal niet bij één boek blijven.

Het was een idee voor de langere termijn, nu is er een stok achter de deur om er een voornemen voor 2022 van te maken.

Dus – als alles goed gaat – vind je een nieuwe versie van De Tijdrovers volgend jaar hier, bij Abra Stories

Bedankt Tiny Tale’s Bookshop voor de inspirerende uitdaging om een verhaal op twee manieren te schrijven, en voor de kans om mijn droom waar te maken. Bedankt Jellie Heldersen om mijn fantasie met je prachtige tekeningen tot leven te brengen, en me zo weer inspiratie terug te geven. En bedankt Bianca Nederlof en Mieke van Wieringen om me uit te dagen mijn teksten beter te maken.

vraagteken

Nieuwe verhalen op komst!

bonusverhaal 5 & 6 zijn klaar

Bonusverhaal 5 & 6 zijn geschreven. Eerst worden ze nog eens grondig door de redactie nagelezen, dan verschijnen ze op deze website. Wat meer is: je zal ze niet alleen kunnen lezen, maar ook kunnen beluisteren!

De Welriekende Waarheid is het vijfde bonusverhaal, een grappig verhaal over vogeltjes die verzot zijn op leugens. Wat heeft dat met de Tijdrovers te maken. Alles, dat zul je gauw genoeg merken.

Dropjes en Zuurtjes speelt zich af in het huis van Gropa Drop. Het is Dropjesdag, en de hele familie is op bezoek. Nichtje Elisabeth Zürematt heeft er een hekel aan. Maar dan heeft ze twee bijzondere ontmoetingen…

Het einde van Dropjes en Zuurtjes is het begin van een nieuw avontuur, een rechtstreeks vervolg op De Tijdrovers. We zijn dus nog lang niet uitverteld…

de trollenval

De Trollenval is er

lees nu het vierde bonusverhaal

Het heeft even geduurd, maar het vierde bonusverhaal is er!

In dit verhaal zie je een paar oude bekenden terug.
In de Trollenschool traint de boeman uit De Tijdrovers zijn trolletjes tot stoere, dappere speurders die voor niets bang zijn. Op een dag krijgen ze hun eerste opdracht. Inspecteur Diepgravers vraagt hun hulp bij een reeks mysterieuze bankovervallen. De boeman neemt tien van zijn beste trolletjes mee in een spannend avontuur, waar niets is wat het lijkt…

benieuwd?