Abra Stories Logo

Dropjes & Zuurtjes


Welkom in het huis van Gropa Drop, het huis van grootopa “Gropa” Van Droppen, een gekke meneer die zijn eigen drop maakte en zijn huis vol hing met vreemde schilderijen.

Het huis straalt warmte, gezelligheid en tegelijkertijd ook iets vreemds, geks, ja zelfs magisch uit. En ook al is Gropa er intussen niet meer, het voelt toch alsof hij er een beetje is blijven rondspoken.

Het huis van Gropa Drop is een toegangspoort naar een fantasiewereld, die gevoed wordt door de fantasie van Gropa en van iedereen die in het huis verblijft. En zo wordt Gropa’s huis het vertrekpunt voor een heleboel knotsgekke avonturen…

Het huis van Gropa Drop

Hoe het begon

Het eerste avontuur is De Tijdrovers, een personaliseerbaar kinderboek dat in 2017 verscheen bij Tiny Tale’s Bookshop. Het boek kreeg uitlopers: vervolgverhalen, eerst kleintjes, dan steeds langere, die op hun beurt weer meer verhalen deden ontstaan. Wat eerst bedoeld was als een boek met een paar extraatjes, groeide uit tot genoeg verhalen voor een hele reeks.

Dropjes en Zuurtjes verzamelt de avonturen van de familie Van Droppen in Gropa’s huis, en de belevenissen van de personages waarmee ze op hun avonturen kennis maken.

1. De Tijdrovers


tijdrovers cover jongen
De Tijdrovers (2017), Tiny Tale’s Bookshop

Het is me wat. Midden in de nacht maakt een gek figuur je wakker en neemt je mee naar de een of andere fantasiewereld. En alsof dat nog niet vreemd genoeg is, valt de tijd er ook nog stil!

Hetzelfde boek, een ander verhaal

De Tijdrovers is een avontuurlijk fantasieverhaal voor 7- tot 10-jarigen, geïllustreerd door Jellie Heldersen. Het verscheen als personaliseerbaar verhaal, waardoor een kind dat het boek cadeau krijgt, zelf de hoofdrol kan spelen in het verhaal en verhaalkeuzes ervoor zorgen dat je een uniek boek in handen hebt… een bijzonder schrijfproces.

Nieuwe uitgave

Uitgever Tiny Tale’s Bookshop hield ermee op, een gepersonaliseerde versie van het boek is dus niet meer beschikbaar. Er zijn wel nog een aantal standaardexemplaren beschikbaar (contacteer ons hier bij interesse)

We werken aan een nieuwe, iets langere versie van het boek die dan bij Abra Stories zal verschijnen. Eerst als standaarduitgave, op termijn ook terug in gepersonaliseerde vorm.

2. Viva Olibollia


boris de zandloper
Boris de Zandloper zorgt
dat de tijd gesmeerd loopt

Via een toegangspoortje op de laatste bladzijde van het boek, kon je vanuit De Tijdrovers een paar vervolgverhalen lezen. Deze zes verhalen bundelen we onder de werktitel “Viva Olibollia”.

In Viva Olibollia vertellen we het verhaal van de figuren die we in het boek De Tijdrovers tegenkomen, en van figuren die we er niet tegenkomen (maar die later nog een rol zullen spelen).

In het zesde en laatste verhaal keren we terug naar het huis van Gropa Drop en maken we de brug naar nieuwe avonturen van de familie Van Droppen…

Updates


Alle updates over de verhalen in de reeks “Dropjes en Zuurtjes”