Over Tiny Tale's Bookshop

Tiny Tale’s Bookshop

tiny tale's bookshop

Tiny Tale’s Bookshop startte in 2017 als uitgever van gepersonaliseerde kinderboeken. Een dik jaar eerder las ik hun oproep voor schrijvers en illustratoren om mee te werken. Ik had wel een ideetje om als personaliseerbaar boek uit te werken, iets met de tijd stil zetten en zo 😊
Op 1 maart 2017 verscheen De Tijdrovers als een van de eerste drie boeken bij deze gloednieuwe uitgeverij.

Tiny Tale’s Bookshop wilde het personaliseren van een verhaal een stap verder trekken dan naamkeuze alleen: Niet alleen kon je niet alleen verschillende namen zelf invullen, je kreeg ook invloed op het verhaal zelf. Door die aantal keuzes te maken, kreeg je invloed op de loop van het verhaal. Tekst en tekeningen worden aangepast naargelang de gemaakte keuzes. Zo was geen enkele versie van De Tijdrovers ooit dezelfde.

Voor Tiny Tale’s Bookshop mocht ik mijn verhaal over de Tijdrovers in meerdere versies gaan uitwerken: een versie die door de lucht ging, en een versie over land. Dat was een heel leuk schrijfproces, waarbij de twee varianten van het verhaal elkaar tijdens het schrijven versterkten. Het was een manier van schrijven die perfect paste bij een chaotische schrijver als ik.

Tijdens de voorbereidingen voor het verschijnen van De Tijdrovers, kon ik meekijken hoe uitgever John Tiny Tale’s Bookshop opbouwde. Daar leerde ik ontzettend veel van. Nu Tiny Tale’s Bookshop heeft opgehouden te bestaan, put ik inspiratie uit mijn ervaringen met Tiny Tale’s Bookshop om De Tijdrovers en alle verhalen eromheen zelf een nieuwe thuis te geven in de nieuwe uitgeverij Abra Stories. Daarbij blijf ik verder samenwerken met illustrator Jellie Heldersen en redacteurs Mieke Van Wieringen en Bianca Nederlof.