Stap 1 – Voorbij het onbeschreven blad

De eerste stap is de moeilijkste: Van een hoofd vol ideeën naar een notitie-app vol ideeën, experimentjes met die ideeën en een website die al wat van die ideeën laat zien… hoeveel mooie ideeën ook, zo lang er niets te lezen valt, blijft Abra Stories een lege doos.

Daar mag wel eens iets aan gebeuren.

Laten we symbolisch beginnen met dit onbeschreven blad: een Abra Stories-notitieboekje, handgemaakt door Jellie Heldersen, illustrator van De Tijdrovers en partner-in-crime voor Abra Stories. Het boekje is leeg, het voornemen is om het tegen het eind van het jaar vol te krabbelen. En net zoals met het boekje is het plan om ook de website te vullen met leesvoer. Dat is de eerste stap naar uitgeverij (of laat ons zeggen lees- en luisterplatform) Abra Stories: zorgen dat er iets te lezen en/of te luisteren valt.

Valt er hier al iets te lezen?

Jazeker. Al een goeie vijf jaar eigenlijk. Toen De Tijdrovers verscheen, moffelde ik een achterpoortje het boek in. Via een QR-code op de allerlaatste bladzijde bleef de deur openstaan om het verhaal verder te vertellen. Want ik had nog wel een paar ideetjes. Die verschenen op tijdrovers.net, de website rond het boek. En het toeval wil dat deze Abra Stories-website een voortzetting van die website is. Dus helemaal leeg is Abra Stories eigenlijk niet. Het moet alleen maar zichtbaar gemaakt worden.

Hier vind je alvast een greep van verhalen uit de Tijdrovers-Tijdlijn: